Čaj za hujšanje - najbolj pogosta vprašanja | Feng cha - Feng cha - Čaji, Začimbe, Kakav, Kava in Superhrana

Go to content

Main menu:

Clanki > Caj in zdravilni ucinki

ČAJ ZA HUJŠANJE – NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Veliko ljudi nas sprašuje za nasvete in pomoč pri hujšanju. Zato smo pripravili odgovore na najbolj pogosta vprašanja v zvezi s čaji za hujšanje in ohranjanjem telesne teže.

Zakaj med vsemi produkti izbrati ravno čaj kot shujševalno dieto?


Zato, ker je čaj naravni proizvod z bogato in več tisočletno tradicijo. Čaj ni kapsula, šumeča tableta ali prašek. Gre zgolj za čudovite naravne čajne lističe.

Kateri čaji so še posebej dobri za hujšanje?

Načeloma vsi čaji vsebujejo podobne učinkovine. Vendar sta najboljša pu erh čaj in oolong čaj. Kateri izmed obeh je bolj učinkovit pa je težko reči. Naj bo okus in osebne preference glavno merilo za izbiro.Kdaj moramo piti čaj, če želimo najbolje izkoristiti njegove učinkovine?

V literaturi je zaznati različne interpretacije o najučinkovitejšem pitju čaju. Nekateri priporočajo pitje čaja pred obrokom. Tradicionalna kitajska medicina pravi drugače. Najbolje je piti čaj eno uro po obroku (nekateri so še bolj natančni – 40 minut po obroku). Oolong čaj  ni dobro piti na prazen želodec.   

Koliko čaja na dan je potrebno spiti?

Na dan je potrebno spiti vsaj tri skodelice čaja - tj. vsaj 0,5 litra čaja na dan.

Ali lahko pijem mrzel čaj? Ali čaj enako učinkuje, če mu dodamo aditive?

Čaj moramo piti vroč in brez vseh dodatkov (npr. sladkorja, mleka, medu ali limone). Samo tako  lahko izkoristimo vse njegove učinkovine. Z dodajanjem aditivov se struktura sestavin v čaju spremeni.

Kaj lahko še naredimo, da bo hujšanje s čaji učinkovito?

Za učinkovito hujšanje je potrebna še vsakodnevna telesna aktivnost ter pravilna in zdrava prehrana. Predvsem uživanje veliko sadja in zelenjave.

Ali wulong čaj pomeni isto kot oolong čaj?

Da, gre za isti čaj. Ko prevedemo kitajske pismenke v zahodne pisave se besede različno tolmači. V anglosaških jezikih se bolj uporablja beseda wulong, medtem ko se v germanskih jezikih več uporablja  beseda oolong. Pri nas je tudi bolj uveljavljen izraz oolong.

Zakaj je bolje izbrati kvaliteten čaj za hujšanje?

Kakovost čajev se razlikuje glede na čas obiranja, vrsto izbranih lističev, območja nabiranja ter skrbnost pridelave. Od kvalitete vsega naštetega je odvisno, kako dober je čaj. Kvaliteta čaja je pomembna tudi pri vsebnosti učinkovin. Kvalitetnejši čaji so bogatejši z zdravilnimi snovmi.

5 razlogov zakaj tudi za hujšanje izbrati kvalitetne čaje Feng cha:

  • naši čaji izpolnjujejo vsa zgoraj našteta visoka merila

  

  • kvalitetni čaji so boljšega  in polnejšega okusa


  • kvalitetni čaj imajo večjo vsebnost aktivnih učinkovin


  • kvalitetni čaji vsebuje večje število drugih pomembnih učinkovin za naše zdravje (katehinov, polifenolov, vitaminov, aminokislin...)


  • tudi če boste čaje pili predvsem zaradi hujšanja, boste nehote stopili na pot raziskovanja drugih čajnih okusov. Vstopili boste v svet kulture pitja čaja, hkrati pa boste veliko naredili za vaše zdravje.hujšanje s čaji
Tudi čaji pomagajo pri hujšanju
 
Back to content | Back to main menu